Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la conferinţa „Cities of Tomorow”

Primarul Nicolae Barbu a fost prezent la conferinţa „Cities of Tomorow”

Marţi, 28 mai a.c., primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a participat la conferinţa „Cities of Tomorow”, organizată la Bucureşti de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK Romania) şi agenţia de presă Mediafax. Scopul conferinţei a fost acela de a prezenta complexitatea procesului de dezvoltare a oraşelor şi regiunilor, pentru a oferi exemple de soluţii pentru planificarea acestuia şi mai ales pentru a scoate la lumină oportunităţile pe care oraşele le pot oferi în viitor.

Evenimentul a abordat ca temă principală “oraşul de azi, metropola de mâine”. Au luat cuvântul vorbitori de renume, precum Prof. Dr. Sorin OPRESCU – primarul general, Arh. Ghe. PĂTRAȘCU – arhitectul şef al Municipiului Bucureşti, Valentin DOROBANȚU – director general CFR Călători, Eugen TEODOROVICI – ministrul Fondurilor Europene, reprezentanţi ai companiilor care dezvoltă proiecte de anvergură.

În cadrul dezbaterilor, au fost atinse mai multe aspecte conexe, începând de la proiecte implementate cu succes, planificare de urbanism şi amenajare a teritoriului, strategii în lucru sau în curs de implementare şi până la posibilităţi de finanţare a proiectelor şi parteneriat public-privat.

Au fost expuse pe scurt şi supuse discuţiilor, printre altele: Proiectul de extindere a Aeroportului Internaţional Henri Coandă din oraşul Otopeni, Clusterul ştiinţific din oraşul Măgurele, aflate în prima coroană de localităţi din proximitatea capitalei pe raza judeţului Ilfov, Proiectul Centura 2 ocolitoare a Municipiului Bucureşti, Proiectul Inelului Median de circulaţie al Municipiului Bucureşti.

Ultima modificare: 30.05.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Municipiului Giurgiu alături de cei mai buni elevi din Giurgiu

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.